Ароматна полиграфия

Да, има и такава полиграфия.

Това, че в рекламата и информационния печат се налага публикуване на добра хартия, която да има приятен и в същото време необичаен външен вид към днешна дата, по всяка вероятност, е ясно на всички.

А това, че в полиграфията, за да се спечелят все повече симпатиите на потребителите, се добавя в някои случаи и аромат, знае далеч не всеки.

Силата на аромата

силата на аромата

Ароматите са доста силен инструмент за влияние върху подсъзнанието на човека. Освен това, при въздействието на аромата, за разлика от визуалното въздействие, човекът няма шанс да го избегне или игнорира.

Благоуханието се разпръсква във въздуха бързо и ни принуждава да съсредоточим вниманието си върху предмета, който е в основата на приятния мирис.

Може да не обърнете внимание на рекламни издания, брошури и билбордове, или пък да не забележите поредната визитка, залежаваща в чантата ви. Но това, безспорно, ще направите, ако рекламните материали имат притегателен, фин и примамлив аромат. При такива обстоятелства няма да можете да устоите на изкушението и обезателно ще проявите интерес към рекламния материал.

Прозорливите маркетолози отдавна са забелязали тази връзка между реакцията към миризми на купувача и рекламата на продукти. Те виждат, че човек се води не само от интереса към брошурата, но и от мириса, който тя излъчва.

Изберете вашият вариант!

популярни ароматиВ днешно време производителите на рекламни и печатни продукти, осъзнавайки необходимостта от ароматизиран печат, могат да предоставят:

картички

визитки

брошури

календарчета

рекламни брошури

фирмени бланки

пликове и купони за отстъпка, които имат своя собствена миризма.

При това изборът на аромати е толкова голям, че може да се избира измежду 15 хиляди вариации. По-популярни аромати за информационния и рекламен печат се считат такива с аромат на:

цветя;

 екзотични аромати;

 плодове;

 дървесни аромати.

Нанасяне на ароматите на повърхността на рекламните източници се извършва по съвсем обикновен метод. Цялата същност е в това, че лаковете, боите и лепилата се насищат с необходимата миризма на начален етап и при отпечатването съхраняват на повърхността, както печатния ефект, така и избрания аромат. При това в работата с печата могат да се прилагат ароматни масла и капсули.

При прилагане на ароматни масла, мирисът се усеща веднага след приключване на печата и той остава не повече от 2-3 седмици. Този вариант е подходящ само в случай, когато знаете, че издадената от вас рекламна полиграфия ще бъде изкупена от потенциални клиенти за това кратко време.

Особености на изданията с ароматна полиграфия

особености

Когато трябва да се издават рекламни продукти, така да се каже, с разчет за по-дълго време, тогава трябва да помислите за приложение при печатането на ароматни капсули. Това ще позволи ароматът да се освободи след като потребителите потъркат част от повърхността, на която е публикувана (поставена) ароматната микрокапсула. От триенето корпусът й ще бъдат нарушен и ароматът ще се освободи. Устойчивостта на този мирис може да продължи до три години и през този период от време вашата визитка, фирмена бланка, календарче ще притежават очарователен и индивидуален аромат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *