Blend Tool

Използването на бленд инструмента в Illustrator

Бленд инструментът в Illustrator  ви позволява да комбинирате форми и цветове между два или повече предмети и да се създаде нов обект. Инструментът бленд съчетава цветове и формите и интерполира междинните стъпки, при преминаване  от един обект към следващият. Способността да се създаде бленд е основно умение за всеки, който използва Illustrator. Ако сте нови в Illustrator, следните съвети ще ви помогнат по пътя към самоусъвършенстването ви.

За да започнете, изберете опциите за Blend инструмент, чрез двукратно щракване върху инструмента или отидете на Object менюто и изберете Blend> Blend Options.BlendOptions-SmoothColorИзберете опции за смесване, които контролират междинните стъпки.

  • Smooth Color – изчислява броя на стъпките, необходими за извършването на плавен преход на цветовете между обектите. Имайте предвид, че междинните стъпки ще бъдат оцветени с използване на процеса цветове, дори ако даден елемент или елементи имат цвят.
  • Specified Steps – ви позволява да контролирате броя на междинните позиции, за да преминете от един обект на друг.
  • Specified Distance – ви дава контрол над разстоянието на всеки от междинните етапи.
  • Orientation – определя ориентацията на обектите

След като сте избрали опциите, изберете инструмента Blend и кликнете върху елементите, които искате да се слеят в правилна последователност. Или изберете елементите, с инструмента за подбор, след това изберете Object> Blend> Make от лентата с менюто2 Item StartИзберете два или повече обекти, за да ги слеете.

3 Item StartМожете да слеете множество обекти.

Оригиналните обекти могат да бъдат манипулирани, като междинните етапи ще бъдат актуализирани, за да отразят тези промени. За да работите с оригиналните обекти, кликнете два пъти върху един от тях, за да въведете режим на изолиране. Направете промените и натиснете Escape. Междинните обекти не разполагат със собствени точки за закрепване и ето защо не може да бъдат манипулиран, освен ако първо не е разширите обекта (което ще разруши блендираният обект, така че го направете само, ако сте доволни от бленда).2 Blend StepsБлендирайте обекта с определен брой стъпки, за да направите прехода по-отчетлив.

Smooth ColorДвата обекта са с прилагане на гладко блендиране на цветовете.

3 Items BlendedТрите обекта са с прилагане на гладко блендиране на цветовете.

Оригиналните обекти също не могат да бъдат преместени -задайте реда, преди да направите блендирането, но може да обърне посоката на блендиране. от менюто Object, изберете Blend, след това изберете Reverse Front to Back. Опцията точно отгоре е Reverse Spine, която ще обърне посоката на блендиране. Правата е само една пътека, която започва, като права линия, но може да бъде манипулиран като всеки друг. Можете дори да постави нов път, като изберете този път на блендираният обект, след това изберете Replace Spine от същото Blend меню. И накрая, ако искате да премахнете бленда  и да получите вашите оригинални обекти, изберете Release от менюто Blend.Reverse Front Back

РезултатътReverse Front Back-резултатът

OverlapBlend-TripleBlendБлендиране на множество обекти, които се припокриват

Използвайте въображението си за да създадете красиви форми в различни цветове

3 Responses to Бленд инструмента в Illustrator
  1. great blog!

  2. camiseta del barcelona 05.06.2017 в 16:42 Отговор

    This is great blog, I will certainly be back.

  3. Този трик е добър. Би било хубаво, ако споделите още някой полезен съвет за работа с Illustrator.


[top]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *