Дизайн и оформление на книги

Дизайн и оформление на книги

Книгата е един от най-консервативните видове полиграфически продукти и затова с дизайн и оформление на книги се заемам с особено старание. Работата на дизайнера при оформление на книгата обикновено се състои в разработване цялостен дизайн на книгата, обложка, корици и оформление.

Дизайнът на корицата е първото предизвикателство, с което се сблъсквам.

Той трябва да отразява темата, духа и посланието на книгата. Корицата създава първото впечатление за книгата, когато човек я вземе в ръце. Ако обложката му харесва и го впечатли, той ще вземе книгата от рафта, ще започне да я разлиства и след това може да стигне и до идеята да я купи. Но всичко започва с корицата.

Дизайн на корицаЗатова дизайнът на книгата е нещо, в което трябва задължително да се вложат достатъчно време и усилия. Дизайнът на корицата придава на самата книга привлекателност, уютност. Книга с красива обложка е приятно да се държи в ръце, приятно е да се постави на рафта в домашната библиотека.

Корицата рекламира книгата.

Дизайнът на корицата на книгата е елемент, който в очите на авторите често е омаловажаван, но той е в състояние да продава. Затова нейният дизайн трябва да изразява идеите и ценностите на книгата по интересен и оригинален начин. Така читателят се насочва към съдържанието на книгата, така че да може по корицата да придобие представа какво да очаква от нея.

Дизайнът на корицата на книгата представлява кратък рекламен израз чрез заглавието на книгата и името на автора. За всичко това е нужно да се изберат подходящите шрифтове и цветове. Професионален дизайнер може да придаде на корицата на книгата необходимата загадъчност, дълбочина и изразителност. Затова при проектирането на оформлението специално внимание отделям на четливостта и удобство на ползването й.

Добре оформената книга винаги те приканва да я вземеш в ръце.

дизайнът на книгата

Затова, когато искате да издавате книга, аз ви предлагам да обмислим заедно дизайн, който да отговаря на съдържанието и да предизвиква интерес. Непрофесионалното книжно оформление и евтиният дизайн развалят впечатлението и отблъскват читателя, дори и ако съдържанието е добро!

One Response to Дизайн и оформление на книги
  1. I would like this!!!


[top]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *