Инструменти-за-създаване-на-инфографики

Прости и безплатни инструменти за създаване на инфографики

Днес ще ви споделя няколко полезни ресурси за създаване на инфографики. Не са нищо иновационно, но са удобни и лесни за ползване, както и с безплатни опции!

Infogr

диаграми

Infogr.am
Ресурсът е наистина много удобен – има повече от 30 вида диаграми, част от тях можете да анимирате. Има вариант да запазите своите творения на смартфон или таблет в удобен формат (на разположение са pdf, png). Може да се споделят инфографиките с колеги или други хора.

Venngage

шаблони

Venngage
Какво отличава този инструмент? Тук има много стилни и различни шаблони (в безплатната версия 19, допълнително диаграми). Във Venngage ще можете да направите карта, използвайки интересни елементи за поднасяне на данни, които вече са вградени в шаблони. Този ресурс е по-подходящ за създаването на по-богата, обширна, сложна, цветна и стилна инфографика, а не на диаграма в чист вид.

Capsidea

сериозни-инфографики

Capsidea
Тук всичко е сериозно – така че бъдете готови. Никакви шаблони няма тук, но има голям конструктор за създаване на инфографики – изчистен, строг, прост и сложен. Всичко се гради на конкретни данни, без импорт на които не може да започнете да работите. Тук не може да има „абстрактни“ части и детайли, затова ви препоръчвам именно този ресурс, ако, например, трябва да направите отчетност на своята научна работа или да подготвите доклад. Може би този инструмент не може да се нарече „стилен“, но продуктивен и ефективен е точното определение за него.

Zanifesto

хулигански-инфографики

Zanifesto
Този ресурс за инфографики може да се нарече шеговито „хулигански“. Тук има много забавни шрифтове и шаблони. Всичко това несъмнено чудесно привлича вниманието, но от твърде много информация може да е малко объркваща в един момент – така че не прекалявайте с опциите. Хубав е, артистичен е този инструмент и добре е да се използва в случаи, когато можете да си позволите и искате да предложите творчески подход – определено предлага простор за такъв подход.

Google

графики-и-диаграми

Безплатните инструменти за създаване на графики и диаграми от компанията Google ще позволи да избирате между набор от блок схеми и диаграми за тези, които ще отговарят точно на конкретния сайт. Всички параметри на готовите инфографики могат да се настройват. Данните от изходните таблици се обновяват в графиките в реално време.

Piktochart

инфографики-и-схеми

Piktochart
Инструмент за безплатно създаване на инфографики и схеми за презентации на базата на въведените данни. Той има собствен редактор на схеми и цветова палитра, набор от шрифтове и възможност за изтегляне на фонове, форми и изображения.

Шаблоните за изготвяне на инфографика са снабдени със схематична мрежа, за да може редактирането и разполагането на елементите да става пропорционално. В безплатната версия се предлагат три основни шаблона.

Използването на инфографики е много препоръчително при създаване на презентации за определена марка, фирма, компания, услуга! Понякога данните, графиките работят по-добре, отколкото просто коментар или текст към слайдовете. Вярно е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *