Какво искат клиентите от графичния дизайнер

Какво искат клиентите в действителност от графичния дизайнер

Днес незаменими хора не съществуват, глобалната мрежа е пълна с предложения от всякакви специалисти, включително и графични дизайнери. Бизнесът може да си позволи избор на различен професионалист за всеки един от своите проекти.

Направено е проучване при малки и средни компании във връзка с търсенето на услугите на графичните дизайнери в Ню Йорк с основен въпрос „какво искат клиентите?“. Ето какви са били най-честите отговори:

 Не ни изпращайте своите посредници

Клиентите и техните представители са дали ясно послание към дизайнерите – „бих искал да говоря директно с вас, или с тези, които ще изпълняват заданието“.

 Не пилейте пари за брошури, представящи вашата персона

„По-добре ми покажете ваши работи“. Изпратете на потенциалния или нов клиент папка, съдържаща два-три качествени примера, които са особено подходящи за нуждите на клиента. „Не се опитвайте да впечатлите с атрактивен офис и удобства. Все пак, в крайна сметка за мен ще има значение само вашата работа.“, също са коментирали клиентите.

 Винаги бъдете на разположение за контакт

„Стойте в зоната на достъп, не игнорирайте имейлите или позвъняванията ми“, е друг често срещан коментар.

 Не ме затрупвайте с хиляди идеи

„По-добре ми предложете по-малко опции, но наистина добри и подходящи“, препоръчват много от запитаните. Това, според клиентите, отличава дизайнерите, които знаят какво правят, от тези, които не знаят.

 Не се опитвайте да ме подкупите и спечелите със своите награди

Един от запитаните коментира: „Може да забравите за тях – клиентите не знаят критерия, по който са дадени и нямат време за изясняване и затова не придават особено значение на наградите, освен като допълнителен бонус“.

 Информирайте се за клиента преди да поемете поръчката

Преди да се пристъпи към изпълнението на поръчката, разберете възможно повече за фирмата, в която работи клиентът. Вижте информацията на сайта и в интернет. Клиентите търсят дизайнери, които ще им кажат какво точно да направят.

Обръщайте внимание на детайлите

 Обръщайте внимание на детайлите, бъдете гъвкави и коректни

Подхождайте отговорно към проекта. Ако откриете неизяснени „дреболии“, уведомете клиента, за да няма изненади.

Придържайте се към времевите рамки и изпълнението на заданието в срок. Лавирайте между нуждите на клиента и не оставайте винаги непреклонни и твърди в собствените си устои и убеждения – слушайте и изслушвайте, са посъветвали запитаните.

И, все пак, по-добре да се изхожда от индивидуалността на всеки клиент, защото универсален ключ няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *