стилът на вашия сайт

Как да намерите стила на вашия сайт

Въпросът как да се намери стила на всеки сайт интересува много дизайнери и разработчици. Това, което за едни е стилно, съвременно и завладяващо, за други може да изглежда безвкусица. Но при правилен избор на стил на вашият сайт, той ще изиграе решаваща роля при класирането му и интересът към него от страна на потребителите.

  • Първото нещо, което трябва да се има предвид – това е форматът на страницата, върху който ще се работи отначало.
  • И второ правило – помислете над темата на сайта. Стилът несъмнено е свързан с този пункт. Например, ако имате сайт, който е ориентиран към продажба на туристически пакети по целия свят, то съвсем уместно е в сайта да се виждат карти или някакви забележителности от различни краища на света.

 Отделете се от компютъра

Понякога полетът на фантазията може да ви доведе до задънена улица. Съветвам ви да си мислите за стила, но не пред компютъра. В противен случай рискувате да зациклите и да се ядосате, което да допускате не си струва. Но пък, например, идете в уютно кафене и докато седите на чаша ароматно кафе може да ви хрумне такава брилянтната идея, която впоследствие да се окаже за вас максимално полезна. Всъщност, ако се огледате, от околното пространство могат да съберат много повече идеи, отколкото от интернет.

 Огледайте се наоколо

Специално внимание отделете на природните богатства. С тяхна помощ можете да създавате такива гениални идеи, че на пръв поглед няма и да разберете, че това е част от природния свят. Вземете за пример венчелистчетата на лалето, попълнете ги с част от фона на сайта и вашият ресурс ще стане необичаен и стилен. Може би никой никога няма да разбере, че това е точно лале.

Не се страхувайте да използвате разнообразие от природни ресурси в проекта. От природата можете да почерпите толкова много идеи, които да ви стигнат за стотици страници на вашия сайт. От техническа гледна точка можете да имате трудности, но ще споделя от опит – не винаги е необходимо да ползвате сложни дизайнерски техники. Само едно венчелистче или нещо подобно и вашият сайт ще се превърне в икона на стила.

 Обърнете внимание на детайлите

При избора на стил се водете не само от вашето лично желание, но и от това кое ще бъде интересно да видят потребителите. Шаблонността в интернет пространството отдавна е наложила себе си, а наистина уникалните елементи от дизайна днес са рядкост. Но те се крият навсякъде – в най-малките линии и детайли. Това е този рядък случай, когато при избора на стил, не трябва да се ръководите от конкурентен опит. Той може да ви доведе до нещо по-удобно, ако например мислите за класирането на сайта. Но, когато се намирате на такъв начален етап като дизайна, вие трябва да се ръководите от нещо друго, по-различно от примерите на конкурентите. В противен случай вие също ще попаднете под щампата на шаблона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *