как да увеличим производителността си

Как графичният дизайнер да увеличи производителността си

Ако сте професионален графичен или уеб дизайнер, то със сигурност губите някаква част от своето време в търсене на инструменти, които да направят вашата работа по-бърза и по-добра. Не е тайна, че повишаването на производителността и качеството е пряко пропорционално на приходите. Едновременно с това инструментите, които можете да използвате за оптимизиране на работата, могат или да я направят по-добра, или обратното – да намалят вашата производителност. Някои ускоряват работата по проекти, докато други автоматизират някои от процесите на проектиране като по този начин си освобождавате време, което можете да използвате за почивка или допълнителни задания.

Как да повиши производителността си един дизайнер

 Планирайте деня си

планиране на деняНе се бойте подробно да планирате ежедневните задачи. Това не значи, че се ограничавате по някакъв начин и сте с вързани ръце.

Как да разберете, че е спешно и необходимо да започнете да планирате задачите си? Когато се хванете, че през цялото време търсите бързо решение на проблема, вместо да разрешите неговите причини.

Трябва да планирате утрешния си ден в края на днешния. Не забравяйте да проверявате своя план на следващата сутрин и ако той все още е актуален – следвайте го.

 Разучете клавишните комбинации

клавишните комбинацииТова е много полезно нещо, което ви позволява да спестите няколко секунди тук и сега. Но ако погледнете на използването на клавишни комбинации по-глобално, ще се окаже, че при работа над по-големи проекти това може да спести до няколко часа.

Много бързо ще разберете, че „Ctrl + нещо“ е много по-бързо, отколкото търсене на икона, на която ви трябва да кликнете в дадения момент. В крайна сметка, ще е нужно един път да отделите малко време в изучаване на тези комбинации, за да направите по-натам работата си по-продуктивна.

 Отбележете, наименувайте всички файлове

Това може да бъде система с имена, икони, цвят на папките – няма значение, важното е всичко да е маркирано. Всичко това е нужно, за да разбирате бързо на кого и какво е нужно да изпратите и в коя версия на файла.

Това също позволява да се спести време при търсене на желаното съдържание в компютъра.

 Наблюдавайте за какво изразходвате времето си

за какво изразходвате времето сиС помощта на този навик вие ще можете да научите повече за себе си. Мониторингът на собственото ни време помага да разберем колко отделяме от него да скролваме из фейсбук, в професионални мрежи, да водим кореспонденция, за срещи, представяне и изпълнение на проекти и т.н.

 Настройте своите работни пространства в програмите

настройка на работните пространстваРазбира се, инструментите за подобряване на ефективността могат да повлияят на скоростта на вашата работа. Но преди да търсите подобни, трябва първо да конфигурирате своите собствени работни области в програмите, с които работите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *