Корпоративен стил

Корпоративен стил и лого

В света на маркетинга разработването на концепция за корпоративна идентичност придобива все по-голямо значение, както на ниво продукти, така и за фирмите като цяло. Изследователите смятат, че възприемането на продуктите или услугите могат значително да се различават от реалната действителност. Маркетолозите се сблъскват с проблема по предаване на информация на потребителите за това какви са предимствата, които те ще получат от закупуване именно на този продукт/услуга в сравнение с предложенията на конкурентите.

Какви са начините, как фирмата/компанията да спечели предпочитанията на потребителите и да ги убеди в относителната ценност на техните продукти или услуги? Един от начините е чрез логото. Част от това въздействие се проявява чрез непрекъснато повтарящ се преглед на логото на компанията от потребителя. Именно за тази цел всяка фирма/продукт трябва да имат свое лого.

Пазарът е наситен с лога, които присъстват в реклами по телевизията, на преминаващите покрай нас транспортни средства, по канцеларски стоки и флаери. Списъкът може да продължи. Но логото трябва да има специфично значение, да представя на подсъзнателно ниво информация за фирмата, нейните продукти и услуги. Поради това е от голямо значение да се избере създаването на лого от професионалист в графичния дизайн. Разработването му трябва да е част от цялостния корпоративен стил и образ на компанията, впоследствие влияещ върху потребителите.

Цялост на корпоративната идентичност

От всички фактори, които съставляват корпоративния стил, най-важна е целостта. Целостта от своя страна включва в себе си честност, лоялност, насоченост, сила, завършеност и отношение.

Още един важен елемент от имиджа на компанията е стойността. Потребителят трябва да е убеден, че за парите си ще получи продукт, притежаващ определена стойност.

Иновациите са още един елемент на имиджа на компанията. Имидж-мейкърите се опитват да създадат креативен образ на компаниите, способен да отговори на нуждите на потребителите чрез своите иновации.

Създаването на корпоративен стил на компанията чрез дизайна на лого е възможно с помощта на някои графични инструменти: шрифтове, цветове, разположение, размер, изображения и други дизайнерски приспособления. Известно е, че някои образи изискват усещане за движение в дизайна на логото, други напротив – трябва да са статични. При лого за детски продукти, например, е по-добре да се използват деликатни тонове, плавни линии, без заострени ъгли.

Всеки клиент с бизнес, заинтересован от създаването на лого на своята компания/продукт, трябва прецизно да избере комуникативните елементи за своя корпоративен стил.

Така дизайнерът може да създаде лого, което ще привлече вниманието и буди въображението, да предаде на подсъзнателно ниво информация за корпоративния стил и да се запечата в паметта на купувачите. Чрез поръчване на лого ще придобиете незаменим помощник.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *