Lorem Ipsum

Персонализиране на заместителя на текст в Adobe InDesign

Изморени ли сте от Lorem Ipsum като ваш заместител на тект? Или, по-скоро генерираният на случаен принцип „Латински“ текст на Adobe InDesign? Без значение от произхода, със сигурност не е Английски (не е дори и родният ви език) така, че освен ако не пишете на Латински, вероятно е да се окаже не достатъчно. Едно от предназначенията на заместителя на текст е да се получи усещане за поток на текста, включително и сричкопренасяне. Имайки Латински текст в параграф с друг език посочен в панел с букви означава, че Adobe InDesign всъщност не знае какво да прави с него. За щастие можеш да замениш текста със съдържание, което всъщност можеш да прочетеш.

генерираният на случаен принцип „Латински“ текст Вграденият заместител на текст на Adobe InDesign

Първо трябва да намерите текст, с който да запълните вашият документ. Ако искате нещо, в което читателите няма изведнъж да се потопят в съдържанието, може да използвате генератор подобен на Lorem Ipsum. Ако искате, можете дори да използвате текст от файлове на Ваш клиент или дори да съберете повърхностни познания за жаргона на собствената си компания.

Заместващ текстови файлПример за заместител на текст

След като копирате текста си, го поставете в любимият Ви текстов редактор и го променете в обикновен текст. След като имате обикновен текст, толкова текст колкото бихте желали да имате  – аз обикновено имам от 6 до 16 параграфа, запазете го с името „placeholder” (без кавички и с малки букви) с разширение .txt. Копирайте файла и го пуснете в същата папка, където се намира вашето копие на Adobe InDesign, няма нужда да се рестартира Adobe InDesign.

Поставяне на “placeholder.txtПоставете “placeholder.txt” в същата папка като Adobe InDesign

Сега, след като имате нов текстов заместител готов да работи за вас, може да обмислите създаването на персонализирана клавишна комбинация. В крайна сметка командата за запълване с текст заместител е НАЙ-НАДОЛУ в менюто Type. За да зададете свой собствен пряк път, просто отидете в менюто Edit и изберете клавишна комбинация (също в края на менюто). Изберете Type Menu от падащото меню Product Area, намерете Fill with Placeholder Text в списъка, въведете уникален пряк път в полето New Shortcut, а след това натиснете OK.

Резултата след заменянето

Сега, когато имате нужда от текст заместител просто използвайте вашият пряк път и откъс от Хамлет, Библията, или цитати от Големият Лебовски магически ще запълни вашата текстова конструкция. О, и ако форматирането се губи липса на параграф, възвръщаемостта изглежда да е траен проблем – ще трябва да се вземат няколко допълнителни стъпки. Поставете целият ваш текст в кадъра в Adobe InDesign и добавете декларации или друг форматиран  текст, след което изберете целия текст за износ в RTF формат. Използвайте този файл, за да създадете обикновен текстови „placeholder.txt“ файл.

Важно: За да може Adobe InDesign да постави Вашия текст, трябва да промените от падащото меню Language > No Language

Смяна на езика

Обобщение:

  • Намерете текст за използване
  • Създайте обикновена версия на текста
  • Запазете файла като обикновен (*.txt).
  • Сложете този файл в същата папка в която е Adobe InDesign.
  • Създайте потребителска клавишна комбинация, ако е необходимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *