6 стъпки към създаването на фирмено лого

създаването на фирмено лого

Използвайте определена цветова схема за създаването на фирмено лого

Логото не трябва да съдържа твърде много цветове, защото ще изглежда непрофесионално. Изборът на цвят зависи от това с какво се занимава вашата компания. Ако правите лого за магазин за играчки, то това правило, може би, ще бъде изключение в случая. Но ако имате, например, застрахователна компания, то два цвята са напълно достатъчни.

Логото трябва да изглежда просто

Опитвайте да създадете лого, което да предава колкото се може повече информация за фирмата, но в същото време да е възможно най-опростено. Този аспект изразява професионализъм в дизайна. Простотата на логото има много предимства – лесно се възпроизвежда на всякакъв носител, не заема много място и ще бъде разбираемо върху визитната картичка или фирмената хартия. Ако, например, логото съдържа в себе си изображението на Мона Лиза, тогава ще трябва винаги да го поставяте на носители с по-големи размери, за да е ясно, че нарисувано. Такива неща следва да се избягват при създаването на фирмено лого.

Логото трябва да бъде запомнящо се

Ford-Company-All-LogosТрябва хората да приемат и привикнат с логото, а това е възможно само тогава, когато то е запомнящо се. Опитайте се да създадете такова лого, което да не е подобно на нещо видяно някъде по-рано, придайте му уникалност. Това ще ви помогне да постигнете разпознаваемост на пазара, ще ви открои от общата маса на конкурентите.

Използвайте шрифт, който максимално да подхожда на стила на фирмата и това, което представлява

Глупаво е да използвате старинен ръкописен шрифт за зоомагазин или детско изписване на името на юридическа кантора. В интернет има много шрифтове, ако внимателно потърсите, ще намерите точно това, което ви трябва.

Логото трябва да изглежда добре на различни цветови фонове

Ако наименованието е с черен шрифт и фирменият знак е също черен, логото няма да бъде видимо. Разработете още една цветова версия, която да е съвместима с всякакъв фон. Ако има ограничения и забрани за промяна цвета на логото, можете да добавите към него граници, например, да го поставите в правоъгълник с определен цвят. Трябва логото да е видимо и разбираемо винаги, така че си струва да положите определени усилия това да е така.

Използвайте векторно изображение

Създайте логото, както в растерен, така и във векторен формат. Векторното изображението ще ви позволи да променяте размера на логото без загуби на качеството. Няма да имате проблем в случай, че сте създали лого с размер 200*100 пиксела, когато трябва да го поставите на огромни рекламни банери и плакати. Този проблем в пикселен формат за същия размер няма да може да бъде избегнат.

  Ако следвате дадените правила, логото ще изглежда достатъчно привлекателно, но не забравяйте все пак, че правилата съществуват, за да бъдат нарушавани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *