Тенденции в дизайна на лендинг страници

7 актуални тенденции в дизайна на целеви (лендинг) страници

Ефективността на лендинг страници зависи не само от текста и компетентното разположение на бутоните за CTA (call to action). В основата на всичко е дизайнът. Визуалното оформление е отговорно за първото впечатление, което позволява вълнуващо да се предаде маркетинговото предложение или послание и да доведе до целево действие.

Подходът към дизайна на сайтове постоянно се променя. Аз съм събрал актуални тенденции в дизайна на лендинг страници. Вижте, научете, сложете си отметка!

Нестандартно скролване

Помните ли лендинг страници, които трябва да скролвате, листвате до 15… N-на брой страници по екрана? Безумни вестникарски колонки с безкрайна дължина. Забравете за тях. Сега в тренд е непредвидим сценарий, който се управлява с нестандартно превъртане (скролване). Не позволявайте на потребителя да се отегчи.

Микроанимации и микровзаимодействия

микровзаимодействия

Тези две решения ви позволяват да създадете специална атмосфера, потапят в историята, предизвикват желание за взаимодействие и насърчават потребителя да извърши целево действие. Не е ли това най-важното?

Нестандартна мрежа

Вместо да измисляте блокове и да мислите отделни екрани, дизайнерите създават визуална система, на която се подчиняват всички елементи. В същото време малко смели решения в рамките на единна концепция със съдържанието няма да изглежда монотонно, ще придобие индивидуалност.

Акцент на типографиката

типографика

Специално внимание на текста, шрифта е тенденция в уеб и графичния дизайн последните години. Заглавия и параграфи с големи шрифтове излизат на преден план и запълват целия екран. Те не отвличат вниманието от главното, предават смисъла и се помнят. Използвайте ги умело и уместно.

Ефекти с помощта на код

ефекти

Технологиите се развиват непрестанно и бързо. Мощността на компютрите и възможностите на браузърите вече са почти неограничени. Новите реалности са пространство за разгръщане на професионални експерименти от дизайнерите и програмистите. С помощта на код в дизайна се появяват ефекти в лендинг страниците, които наистина спират дъха.

3D моделиране

Защо човек да описва нещо, когато може да го покаже? Обектите – детайлно, процесите с действие. 3D-модели се създават за стоки и продукти с всякакви форми и размери – те позволяват на потребителя да разгледа продукта от всички ъгли и да вземе решение за покупка.

Брутализъм

Сайтовете с изчистен, правилен дизайн станаха много. Сега изглеждат всички сякаш твърде еднообразни и подобни един на друг. В противовес на изчистеността, акуратността се появи брутализмът. Смел в избора на шрифт, композиция и цвят, той ще предизвика голям дизайнерски бум през 2019 година.

Разбира се, не са разгледани всички тенденции в дизайна на лендинг страници. Показах 7 най-ярки решения и запомнете – не трябва да се подценява визуалното оформяне. Дизайнът определя как потребителите ще възприемат вашата марка. Използвайте всички възможности, за да заинтересувате посетителите и да ги убедите да станат ваши клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *