Тенденции в дизайна на опаковки-част2

Основни тенденции в дизайна на опаковки за 2019 година – част 2

През 2019 г. ще наблюдаваме динамично развитие на тенденциите от миналата година в дизайна на опаковката. Все по-често в сайтовете, онлайн магазините и в рекламата ще видим еко, минимализъм, ретро и мултифункционалност. След първа част, продължавам с втора част на статията и преглед на основните тенденции в опаковките.

Пастелни цветове

На фона на динамично развитие и изобилието от цветове, меките пастелни цветове не губят своите позиции. Те могат да се срещнат в оформянето на най-различни опаковки, дори и на бирени бутилки.

Красив и оригинален подход са измислили производителите на сладолед Nora’s, разработвайки весели опаковки на „сладолед за раздяла“. Сладоледът е насочен към стеснителни хора, които искат да прекратят отношенията си с приятна нотка. Такава опаковка е не само приятна за гледане, но може и да се взаимодейства с нея – да поставите бележка, да попълните празните полета.

пастелни цветове

Ето още един чудесен пример, където се използва дизайн в пастелни нюанси и подкрепен с интересна идея – шампоанена бира. Всъщност, това е нормална бира в малка бутилка, предназначен да си пийнете, докато сте под душа, подготвяйки се за вечерта. Именно тази мека и уютна идея в дизайна е подчертана от пастелно розовия оттенък.

пастелни цветове 2

Вътрешно оформление

Изненада за потребителите може да бъде не са само външната опаковка, но и това, което може да се види под горния капак. Преди вътрешно оформление на опаковките можеше да се види предимно при луксозни марки, които по този начин подчертават завършеността на всеки елемент от продукта, но днес ситуацията е променена. Такъв дизайн на опаковката е отлично приложим за опаковане на различни тестени печива или друга храна от кафе магазините, тъй като може да се използва вместо чинии.

вътрешно оформление

Във всеки случай вътрешна опаковка ще помогне да се подчертае уникалният стил на марката и да се откроявате на фона на другите.

Градиент, преливане на цветове

Плавен преход от един цвят към друг в опаковката на стоката очарова и привлича погледите. Преходите могат да бъдат, както ярки, така и меки преходи от меко пастелно до бяло. Сферата на приложение на този дизайн е широка, било то на бутилка вино, опаковка на ориз, тоалетна вода или червило – градиентът винаги е уместен.

градиентни цветове

Черно и бяло

Комбинация от черно и бяло смело може да се нарече идеална, тя едновременно съчетава в себе си строгост, класика и съвременност. Черно-бял дизайн на опаковките никога няма да е скучен, той винаги е сдържан, изчистен, едновременно строг и елегантен.

черно и бяло

В обобщение на резултатите, може да се каже, че всички тенденции в разработването на брандинга и дизайна се стремят към опростяване. Минимализъм и полезност, към практични или екологично чисти опаковки.

Ако искате да подчертаете и отделите своя продукт или стока на рафта в магазина. Да вдъхнете нов живот на марката си или да създадете нов. Поръчайте при мен дизайн или редизайн на опаковка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *