Външна реклама

Външната реклама (или outdoor реклама)

Външна реклама

(или outdoor реклама) е масова медия, която може да достигне до потребителите напълно безплатно и ненатрапчиво. Тя е ефективен маркетингов инструмент защото е пред очите на потребителите по 24 часа в денонощието и по 7 дни в седмицата. Външната реклама въздейства на подсъзнателно ниво и по този начин създава здрава връзка между клиента и рекламирания продукт. Професионално направени билбордове, транспаранти, фолиа или транспортна реклама могат да бъдат много ефективна подкрепа за всяка успешна рекламна кампания.

Външната реклама трябва да бъде лаконична и лека за възприемане, тъй като се явява един от най-бързите, нагледни и популярни начини за доставяне на информация. Отделяйки дължимото внимание на нейния дизайн, Вие получавате един качествен продукт, който позволява ефективно да предложите на пазара своите продукти и услуги.

За да се заинтригуват хората от Вашата фирма, продукт или услуга днес вече не са достатъчни само добри оферти, а те трябва да са също красиво и професионално представени. Ето тук е най-подходящо използването на външна реклама. А аз ще Ви помогна с нейния дизайн.

Обекти на външната реклама:

 • улични и крайпътни билбордове, покривни конструкции, фасадни табели;
 • подвижна реклама – плакати, банери, транспаранти и знамена;
 • транспортна реклама – спирки, гари, метро, рекламни плакати в превозните средства
 • указателни табели, крайпътни табели, тротоарни стойки;
 • фолиа за витрини на магазини, заведения, изложбени щандове;
 • брандиране на автомобили;
 • обемни букви и неонови реклами;

Външната реклама създава усещане у клиента за ценностите и за начина на работа на компанията. Тя формира определени очаквания и клиентът може да предположи какво ще получи като качество на продуктите и обслужването в дадено заведение. Изключително важно е продуктите на външната реклама да бъдат уникални и да не навяват асоциации с други брандове. Това е качество на услугата, което гарантирам напълно.

Кои са основните предимства на външната реклама?

 • Голяма аудитория (а при правилно поставяне – огромна) потенциални купувачи, потребители, клиенти;
 • Увеличава популярността на Вашата марка или фирма, компания;
 • При правилно разработен дизайн външната реклама ще се помни дълго и се превръща в работещ маркетингов инструмент;
 • Професионално направени билбордове, плакати, транспаранти, фолио или транспортна реклама могат да бъдат силна подкрепа за всяка успешна рекламна кампания.

Грамотно разработеният дизайн на външна реклама гарантира завишено внимание към Вашата фирма, продукти или услуги. Направете посланието за Вашата фирма, продукти или рекламни представяния ярки и запомнящи се. Изготвянето на външна реклама отнема броени дни, а ефектите от професионалното оформление и поставяне на външната реклама траят много по-дълго!