Кутии и опаковки

Кутии и опаковкиОпаковката на вашия продукт е първото нещо, което вижда потребителят на вашите продукти. Тя носи вашето послание с формата и цветовете си и оказва подсъзнателно въздействие върху неговото настроение и отношение към вас и вашите продукти.

Дизайнът на опаковката е от ключово значение при избор на продукта. Опаковката е продавач, който „разказва” на купувача за предимствата на продукта, статуса му. Може да повиши или понижи лоялността към продукта, неговото разпознаване и да привлече или отблъсне клиента в избора му.

Основните четири критерия за успешни опаковки са: разпознаваемост, функционалност, уникалност, навигация.

  • Разпознаваемост – доколко човек може да се идентифицира с опаковката, което дава възможност да се направи бърз избор.
  • Функционалност – доколко продуктът е удобен за употреба, включително и опаковката (кутията). Увеличава неговата привлекателност и съответно продаваемост.
  • Уникалност – показва ценността на марката с помощта на графични елементи, изразявайки посланието, статуса на продукта, неговото качество. Води до разпознаването на марката и като следствие до последващо закупуване.
  • Навигация – помага на потребителите да намерят цялата необходима информация за използването и характеристиките на продукта. Ключова информация в лек прочит, подтикваща купувача към избор на продукта.

Кутии и опаковкиЕстетическия вид и функционалността на вашите опаковки показват вашето отношение към клиента. Независимо дали е опаковъчна хартия, подаръчна торбичка, кутия или просто етикет, вашата опаковка представлява лицето на вашия бизнес.
При дизайна и проектирането на специализирани опаковки като кутии за различни видове продукти, има специфични особености: да се проектира така, че да се сгъне лесно и точно, да се избере подходящият материал, така че продуктът в кутията да се запази здрав и непокътнат, да се избере подходящ начин на печат, за да може да остане траен и въздействащ отпечатък. В моето портфолио можете да видите примери за кутии за торти и кутии за чорапи, които отговарят точно на тези изисквания.

Всички тези фактори аз ги вземам под внимание, когато проектирам опаковките на вашите продукти. Правя изключително точно и прецизно разкрояване, след което кутиите винаги се сгъват точно без никакви разкривявания и отмествания.

За идеална опаковка, шаблон за кутия всички критерии трябва да се балансират в зависимост от вида на стоките и особеностите на марката. В конструкцията и дизайна на опаковки трябва да бъдат взети под внимание важни детайли като лесно сглобяване, начин на разпространение на стоката из търговските площи. Дизайнът на опаковки обединява промишлен и графичен дизайн.

Неуместен и лошо направен дизайн може да унищожи напълно рекламната сила на този носител. Опаковката се превърна в мощен маркетингов инструмент, който направен от способни дизайнерски ръце може да донесе очевидни ползи:

  • Дълготраен рекламен носител. Достатъчно често се използват не само за опаковане, но информацията върху тях попада пред очите на потенциалните клиенти;
  • Имиджов аспект – показва репутацията на фирмата и отношение към клиента;

Всичко това за пореден път показва високата значимост на опаковките като инструмент за популяризирането на марката.

Доверете се при разработването на оригинален дизайн за опаковка или кутия на професионалист и резултатите няма да закъснеят!