Казвам се Майк Рам и съм преподавател по презентационни умения в школата „По стъпките на Дракона“ в София. Едно от нещата, което постоянно напомням на моите курсисти, е да имат подръка нещо, на което да си записват своите идеи и наблюдения, особено, когато присъстват на чужди лекции и презентации. Какво по-добро средство за водене на записки от един тефтер?

Затова в един момент реших, че би било чудесна идея да подарявам на завършващите курсисти по един тефтер и един химикал, за да имат къде и с какво да си записват своите идеи. Обърнах се към Арам за дизайн и графично оформление на тефтерите, тъй като с него вече имахме няколко успешни проекта заедно.

Когато човек се обърне към някой специалист за услуга, обикновено попада в една от двете ситуации:

  • Едните казват „каквото си пожелаеш, това ще ти направя“. Хубаво, ама аз не знам какво точно искам. Искам да е хубаво, искам да е удобно, но не знам как трябва да изглежда. Затова тук очаквам дизайнерът да ми предложи някакво креативно решение, което аз да харесам.
  • Други пък казват „аз ще ти изработя нещата, ти не ми се бъркай в творческия процес“. Съгласен съм, че дизайнерът е творец и че това, което върши, е някаква творческа дейност, но все пак аз също имам някакви идеи и виждания и искам те по някакъв начин да бъдат отразени в крайния продукт.

Това, което харесвам в работата с Арам, е, че той съчетава добрите страни и избягва лошите страни и на двата подхода. Първо те изслушва и се опитва да разбере какви са твоите цели и идеи, и след това ти предлага креативно решение, в което се е постарал да ги отрази. Аз, като клиент, имам право да одобря или да отхвърля предложеното решение и да споделя нови съображения. Този процес може да се повтори няколко пъти, докато най-накрая постигнем този, резултат, който ме удовлетворява мен като клиенти и Арам като автор на графичния дизайн.

страници лице на корпоративния тефтер

При работата по този проект исках да създадем тефтери, които да са удобни за носене, удобни за работа и в същото време да носят някакво удоволствие от самия допир с тях, да имат излъчване, което да вдъхновява неговия собственик. В моята работа използвам думите и делата на актьора и боеца Брус Лий като вдъхновение и исках неговият образ да бъде отпечатан някак на тефтерите, за да служи като източник на вдъхновение и мотивация за моите клиенти в тяхната работа.

Резултатът е продукт, който лично на мен ми носи огромно удоволствие и е повод за гордост. Подарявам тефтерите на клиенти и бизнес партньори с удоволствие и с искрено пожелание за успех. Благодарен съм на Арам за това, че успя да вникне в моите желания и ми помогна да създадем точно този продукт, от който се нуждаех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *