добра опаковка

9 съвета за добра опаковка в рекламата

В продаващата реклама, независимо дали тя е билборд, банер, каре в списание или телевизионен клип, опаковката може да присъства, а може и не. Но тази статия е само за опаковката в медийната реклама. В препоръките по-долу ще засегна основни принципи на рекламирането ѝ в медиите, без да претендирам за изчерпателност на всички нюанси на тази материя.

Какво е добро при опаковката? Няколко полезни съвета

Съвет №1

Направете опаковката звездата на вашето рекламно оформление. Към това трябва да се стремите особено в случай, ако тя изглежда интересно, необичайно, апетитно или има някакъв уникален „трик“ .

 Съвет №2

Опитайте се да привлечете интерес към продукта, който се намира вътре. Купувачите рядко се интересуват от опаковката само заради самата нея. За тях е важно да усетят вкуса на продукта или да разберат каква полза може да донесе. При такива макети от огромно значение е елементът на изненада, за да се привлече вниманието. Ако рекламата ви не е в състояние да заинтригува или изненада читателя, той няма да я запомни, тя няма да го доведе до последваща покупка.

 Съвет №3

Променяйте пропорциите, за да постигнете желания елемент на изненада. Или акцентирайте вниманието на най-важните, разпознаваеми, уникални елементи на вашата опаковка.

 Съвет №4

Променяйте външния вид на опаковката. Съчетавайте неочаквано дизайнерско решение и силен текст.

 Съвет №5

Показвайте само тази опаковка, която е интересна на купувача. Ако имате уникален продукт, с характерен разпознаваем външен вид, то трябва да показвате именно него, а не толкова в какъв формат се продава. Няма никакво значение в какво е опакован бонбон „Рафаело“. Това, все пак, е еднократна опаковка.

 Съвет №6

Ако вашата опаковка е интересна, уникална и носи в себе си призив за действие, то показвайте само опаковката. При някои продукти е доста сложно да се пресъздаде вкуса им.

 Съвет №7

Показвайте продукта по най-привлекателен начин, ако опаковката не позволява. Например, с помощта на фона създавайте приятна атмосфера. Защото в рекламата на хранителни продукти е важно усещането за вкус, а не опаковката.

 Съвет №8

Стремете се да показвате при реклама опаковката отворена, където е възможно. Отворената опаковка е по-вкусна!

 Съвет №9

Никога не показвайте опаковката с пълна точност: с бар кодове, рецепти, състав и т.н. За повишаване на ефективността на комуникацията – премахнете всички допълнителни елементи, за да се фокусира вниманието на значимите елементи. Опаковката в рекламата (особено телевизионната) трябва да съдържа макисимум 3 елемента: марка, продуктова илюстрация и уникално търговско предложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *