Интересни стилове лого-част 2

 Ефекти на прозрачност, светлини

Светлината носи топлина и енергия. Използването на „светлинни ефекти“ в лого ни дава положителна настройка, оптимизъм, топлина и късмет.

Ефекти на прозрачност

 Екология (околна среда)

Екологията е много актуална и намира отражение и в логата. Свежест, екологичност, чистота и здраве символизират знаците на този стил.

Екология

 Писмени знаци

Въпросителни, удивителни, точки, запетаи, скоби – всичко това отдавна е отделен стил за интересни лога. Това е свеж интернет, младежки стил.

Писмени знаци

 „Прост“ стил

Лого без завъртяни и скрити значения. Изразяват това, което се вижда и показват това, което е написано. Не е необходимо да се доизмисля и фантазира. Много ясен и разбираем тип лога.

Прост стил

Изображения

Знаците, направени във фотореалистичен стил изглеждат много интересно. Те сякаш казват: „Ние сме реални“. Често носят в себе си псевдо обем, несъществуваща триизмерност.

Изображения

Пръстени

Лога, използващи пръстени или части от тях символизират цялост, завършеност, качество и високо ниво на марката или предоставяните услуги.

Пръстени

Линии и ленти

Символизират цялост, обединение, единство. Линии направени от линии изглеждат оригинално.

Линии и ленти

Гербоподобни лога

Лога изработени в този стил изглеждат величествено и авторитетно. Знаци в стил средновековни гербове носят в себе си отпечатък от средновековието и предизвикват уважение.

Гербоподобни лога

Половинчатост

Незавършеността в логото предизвиква интереса на наблюдателя. Половината знак сякаш ни задава въпрос, а какво се случва, къде е другата половина? Това са интригуващи и интересни знаци.

Половинчатост

Наслагване на слоеве

Това са наслагвани изображения. Те могат да бъдат прозрачни или да се допълват един друг. Това е илюзия, която създава множество смисли.

Наслагване на слоеве

Илюзия за оптично възприятие

Един от най-интересни стилове лого. Основава се на характеристиките на визуалното възприятие и казва на зрителя: „ние можем всичко“.

Илюзия за оптично възприятие

Пиксели

Една от най-новите тенденции. Знаците, които са разделени на пиксели, символизират цифровите технологии в нашия свят. Показват своята интерактивна, „цифрова“ същност. Лого в стил „Пиксели“ е популярно при IT технологии.

Пиксели

Калиграфия

Лого, изписано сякаш „на ръка“ (много често това е наистина така). Те ни говорят за своята неповторимост, елитарност. Калиграфските лога са изразителни и самодостатъчни, много често без никакъв визуален знак.

Калиграфия

Амбиграми

Могат да се четат и ако ги обърнете. Лого амбиграма изразява практичност в съвременния дизайн. Знак, който се чете след като го обърнете „с главата надолу“, е достоен за внимание.

Амбиграми

Лого-илюстрации

Рисуваните лога изглеждат интересно художествено и в същото време изчистено. Лога изработени в стил илюстрации ни казват: „За нас не представлява трудност“, „Ние ще направим това лесно за Вас“.

Лого илюстрации

Променящи се форми

Това е въплъщение на динамиката в знака. Такова лого е твърде живо, за да съществува само в статична форма. Запазвайки в себе си предишния смисъл и основна форма, то постоянно се променя.

Променящи се форми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *