Листовки и дипляни – ефективни рекламни инструменти

Листовките и дипляните са едни от най-ефективните рекламни инструменти. Листовката, наричана още флаер (flyer) е печатно издание, което не се сгъва. За разлика от дипляната (leaflet), която представлява дълга лента, сгъната неколкократно до постигане на по-малък формат и на възможност за разглеждане като албум. И двата продукта се изработват предимно от хартия във всякакви формати и размери.

Форматът на рекламната среда зависи от начина, по който клиентът иска да подходи към своята рекламна кампания. Важно е да се подходи креативно и да се направи правилният избор относно начина, по който крайният потребител ще бъде информиран. Листовката и дипляната са много мощни рекламни инструменти с голяма ефективност и ниска себестойност. С добър дизайн и подходящ избор на рекламни медии, дори и една малка инвестиция на парите може да даде много добра възвращаемост.
От друга страна имайте предвид, че когато се подходи непрофесионално към дизайна на рекламната листовка, дори големите разходи няма да помогнат и това може да доведе до пагубни последствия за целия бизнес.

Лошо направените рекламни листовки, дори и за лоялните клиенти, могат да доведат до отрицателен ефект.

Листовката е най-популярният и бърз вариант за предоставяне на информация на потребителите. Тя може да съдържа информация за появата на нов продукт или услуга, или да представя определено събитие. Целта на разпространението на листовките е да се повиши информираността на заинтересованите страни.

Обикновено листовките се използват за представяне на нови продукти, обявяване на сезонни отстъпки в магазини или за промоция на нова марка. Най-често листовките се разпространяват в търговски центрове, на входа на магазина или в близост до метрото. Масово се прилага също и разпространението на листовки в пощенските кутии на жилищни и бизнес сгради.

При поръчка на производство на рекламни материали е важно да обърнете внимание и на:

  • качеството на изработката (печат, хартия),
  • времето за доставка и
  • разходите за доставка.

Има различни видове листовки, като например: промоционална бизнес картичка, флаери, брошури, визитки, календари, каталози, брошури, плакати. Всеки от тях има различно въздействие и ефект върху получателя, както и различно приложение. Когато възложите поръчката на листовки на мен, аз ще ви помогна заедно да изберем най-подходящия вариант за вас.

2 Responses to Листовки и дипляни – ефективни рекламни инструменти
  1. Maillot Inter Milan 02.01.2017 в 08:17 Отговор

    This is one awesome blog.Thanks Again.

  2. manchester united shirt 25.02.2017 в 20:46 Отговор

    This is great blog, I will certainly be back.


[top]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *