Оформяне текста на сайта

Оформяне текста на сайта – основни моменти

 Подзаглавия

Да не се бъркат просто със заглавия. Подзаглавията се използват за подчертаване на част от текста в отделна глава или параграф. Трябва да се опитате да ги отделяте от останалия шрифт с курсив или удебелен шрифт. По размер трябва да са малко по-големи от основния текст, но малко по-малки от основното заглавие.

Подзаглавията разширяват темата на статията. Не е изключено дължината им да бъде по-голяма от дължината на основното заглавие. В текста може да използвате и няколко подзаглавия. Но не трябва да се увличате. В читателя може да възникне объркване и усещане, че сте прекалили с наличието на подзаглавия в своя текст.

 Основна информация

Основна информацияТова е основният текст, който съдържа смисъла на вашето послание. Ако това послание директно се отнася до рекламата, то и същността на текста трябва да бъде подходяща. В него трябва да се съдържат характеристиките на продукта. А най-важното е, че в него трябва да бъде ясно посочена и причината, поради която човек трябва да купи вашия продукт или да се възползва от вашата услуга. В последно време е прието да се обръща внимание едновременно на няколко свойства на продукта. Но преди няколко години беше прието да се поставя акцент върху едно най-важно свойство.

Рекламният текст трябва да бъде лесен за възприятие. Много автори четат на глас своето послание след написването, за да разкрият в него слабите страни. Слухът може да долови много от важните грешки, които биха попречили на прочитането на текста. Има няколко правила за писане на текст за рекламни послания:

  • в текста описвате идеята на посланието;
  • в текста се определя свойството на продукта и неговото значение за бъдещите купувачи;
  • трябва да се изброят няколко основни положителни качества на стоката;
  • текста трябва да има запомнящи се заглавие и подзаглавия, както и самото име на марката, която се рекламира;
  • текстът не трябва да бъде твърде голям. В него трябва лаконично и уместно да са разположени всички най-основни инструменти за продажба на продукта;
  • хубаво е, ако в текста има някакъв вид анимирани изображения или видео информация;
  • призив за действие – в това правило няма нищо сложно. Обикновено призив за действие има в почти всяко послание. Той се намира в края, когато вече е казано всичко най-важно за този продукт и остава само да се внесат окончателните щрихи.

Независимо от избора на стил на рекламния текст, дали е емоционален или се основава на фактология, той трябва да завладее вниманието. Трябва да накара потребителя да остане на сайта ви, прочитайки информацията до края. Само тогава ще бъде ефективен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *