Примери за дизайн на визитки

Съвети и препоръки

Визитките са доста популярни и има достатъчно различни примери и макети за направата им. Днес бих искал да ви дам няколко съвета как да изберете дизайн за визитна картичка, за да е красива тя и да работи за вас или клиента.

Използването на големи светли, ярки изображения.

светли изображенияЯрката и стилна визитка привлича от пръв поглед. Ако сте творческа натура или с подобна професия, като фотограф или дизайнер, тази визитка може да бъде най-добрият вариант за вас. На заден план или като фон можете да покажете своите творчески умения, например нещо от портфолиото си. Можете да създадете няколко варианта на визитни картички с различни снимки. Така потенциалните клиенти могат да избират какво им харесва повече и така да бъде излъчен конкретен вариант.

ярки изображения

Използването на цветови схеми в дизайна на визитки

Независимо към коя индустрия или професионална дейност спадате, този вариант е подходящ за почти всеки.

Както и при предишните визитки, тези също привличат вниманието със своите цветове, това не е просто едноцветна визитка, а използване на цялата цветова гама.

цветови схеми

Минималистичен дизайн на визитни картички

минималистичен дизайнМинималистично лого за сметка на празното пространство чрез разполагането му на предната част на визитката е брилянтен начин да направите стилна визитка. Можете да поставите лого или всякакъв дизайн на предната част на визитните картички, а цялата необходима информация за контакт в задната част. Има огромен брой възможности за създаване на минималистични визитки.

минималистично лого

Визитки с помощта на щамповане

щампованеРелефна щампа дава текстура и прави визитката модерна и елегантна. Но пък и цената е висока.

релефни щампи

Добавяне на QR код във визитка

QR кодБаркодът е съвременен инструмент, който дава идеална препратка от визитната картичка към Интернет, независимо дали това е вашият сайт с продукти или онлайн портфолио. Но преди да го използвате се уверете, че е подходящ за вашата целева аудитория.

Визитки с използване на типография

типографияТипографията е популярна тенденция. Може би ще е трудно да се намери подходящ шрифт, но сега има огромен избор от шрифтове – има от какво да избирате и експериментирате.

Надявам се тази колекция да ви е вдъхновила за създаване на интересни и креативни визитни картички, и не само!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *