създаване на лого

Създаване на фирмено лого – визуално представяне на бизнеса

Дизайнът на фирмено лого е от изключително значение за изграждане на марката. Логото оставя впечатление за компанията, което не се случва мигновено, а може да продължи с години. Логото трябва да има силно въздействие върху съзнанието на хората и точно да изразява същността на вашия бизнес. В идеалния случай то трябва да изразява системата от ценности, принципи, мисията на компанията, както и продуктите или услугите, които тя предлага.

Професионално изработено лого ще създаде надежден образ на вашата компания, ще укрепи марката. Дори при бегъл поглед на логото, хората трябва да го асоциират именно с вашите продукти/услуги.

Световната тенденция показва, че повечето ефективни лога са опростени и често се основават на текстово решение.

Дори да видите само част от тях, да можете да познаете компаниите. Това качество е важна необходимост, тъй като простото лого е по-лесно запомнящо се. В стойността за разработване на марката влизат и изработката на качествено лого и фирмената/корпоративна идентичност.

работен процесПринципът на простота широко се използва в различни области на дизайна, с изключение на правителствени организации, хотели и курорти. Това изключение от правилата отново ни води към извода, че създаването на лого на фирмата пряко зависи от обхвата на нейната дейност.

Например, финансовите фирми често използват шрифтовете от типа „sans-serif”, за да изразят солидността и стабилността на бизнеса си, докато куриерски служби и транспортни фирми предпочитат „cursive” в своето лого, за да изразят динамика, движение, скорост.

В процеса на създаване на логото на фирмата вземете под внимание факта, че ще трябва да го използвате върху бланки и други носители на информация, където то ще се появи в черно-бял цвят. Уверете се още в началото, че ще е разбираемо и ясно като изображение в черно-бели тонове.

Опитайте се да не следвате в дизайна ултрамодерните тенденции, ако планирате дългосрочно поддържане на бизнеса си. Твърде модерното лого може бързо да остарее. Много е важно дизайнерът на вашето лого да съблюдава този баланс.

Професионализъм при разработване на лого

При избора на дизайнер, който ще се занимава със създаването на лого на фирмата ви, трябва да разчитате на професионализъм и да не се доверявате на любители. Когато поръчвате дизайн на лого трябва да предоставите ясна характеристика на вашата фирма, нейните сфери на дейност и описание на логото, което искате да имате. Ако не сте сигурни какво трябва да бъде вашето лого, доверете се на дизайнера. Въз основа на проучване, той ще ви предложи няколко варианта за лого, от които вие ще изберете един.

Важна забележка: трябва винаги да се има предвид, че при създаване логото на фирма не бива да се бърза. За да се постигне точно този резултат, който сте очаквали, се изисква време. В процеса на създаване на фирмено лого вероятно ще възникват някои трудности, но лесно ще ги преодолеете, ако сте наясно какво ви трябва и сте последователни.

лога

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *