тенденции и стилове в уеб дизайна

Тенденции и стилове в уеб дизайна, които ще останат популярни за 2017 година

Кои области на уеб дизайна ще останат популярни и през настоящата 2017 година? Ще посоча тенденциите при сайтовете, които смятам, че ще са в тренда и тази година.

2016 година ни показа много нови стилове. Дизайнерите продължават да се отклоняват от опростените, минималистични тенденции. Въвеждането на различни нови технологии продължават да разширяват възможностите за уеб дизайна като цяло.

По-долу ще разгледам стилове за уеб дизайн, които ще са особено популярни през 2017 година.

Микро взаимодействие за по-добра връзка с потребителя

Този стил започна да набира популярност съвсем наскоро, но благодарение на новите инструменти за създаване на прототипи и реализации не се кани да отстъпва от своите позиции. С усилието да се ангажира потребителя ще расте и още по-голямата роля на микро взаимодействията.

Ефекти на дълбочина

Създаване на ефект на дълбочина с помощта на контрастни цветови решения и използването на сенки в дизайна стана популярно след въвеждането на материалния стил от Google. Това е нов езиков стил – материален дизайн. Той използва ефекти със сенки и концепции, а резултатът е елегантен, но силен ефект върху потребителя, което помага да се извършва плавен преход между елементите.

Нарисувани с ръка икони

Модата на иконите също не стои на едно място, така че не може да не засегне и уеб дизайна като цяло. Внимателно изрисуваните на ръка икони осигуряват по-голям контраст на фона на чистата и еднаква, равномерна типография. Този начин също е доста подходящ за отделяне на призив за действие. Елегантните, контрастни визуални подканяния значително увеличават броя на реализациите.

големи цветни сенки

Големи цветни сенки

Графичните дизайнери търсят начини за използване на сенки в своите проекти с творческа цел. Един такъв пример е използването на ярки сенки. В съчетание с цветен фон те могат да засилят, подчертаят засенчените елементи и цялостното визуално оформление на сайта.

Уеб дизайнът продължава бавно да се отдръпва от най-плоските тенденции, които са толкова често срещани в последните няколко години. Дизайнерите продължават да проектират визуално интересни и смели стилове, които запазват и подобряват удобството при използването на уеб сайтовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *