Тенденции при дизайна на опаковки за 2017

Тенденции при дизайна на опаковки за 2017 година

За създаване на атрактивен дизайн на опаковката трябва да се вземат предвид актуалните тенденции през 2017 г.:

Простота и яснота

простота и яснота

В постоянно променящия се консуматорски свят не винаги има време за внимателно проучване на опаковката. Затова сред основните тенденции стана максималната простота – минимум детайли на опаковката и само важна информация за продукта.

 Шрифтове

Необичайните шрифтове са в състояние да отделят опаковката сред другите стоки. Специално разработеният шрифт предизвиква емоционална привързаност. Шрифтът може да подчертае характеристиките на продукта. Например, извити, плавни линии перфектно се съчетават с продукти на водна основа.

 Необичайни цветове

Известно е, че цветът може да доведе до определени емоции и влияе върху решението за покупка. Изборът на цвят е един от най-важните етапи от дизайна на опаковки и етикети. Тенденция са станали ярките цветове и асоциации. Понякога потребителите трудно си спомнят името на продукта, но помнят, че продуктът е с определен цвят.

 Използването на определени десени, мотиви

мотивиПравилно подбрани те са в състояние да направят дизайна на опаковката по-пъстър и привлекателен. Може да се използва мотив, който показва същността на марката. Например, мотив под формата на листа подчертава натуралността на еко марка.

 Илюстрации

Зад дизайна на всеки продукт стои история. Сюжетна илюстрация е чудесен начин да я разкажете на потребителите. Помага да се покаже по необичаен начин продукта.

 Пощенски елементи

Превръща се в популярна тенденция създаването на дизайн на опаковки във вид на пощенски пратки. При повечето хора пощенските елементи се асоциират с далечни страни, пътешествия и сувенири.

 Прозорчета

Традиционната опаковка скрива съдържанието и това не се харесва на много купувачи. Те искат да знаят как изглежда стоката отвътре. Затова с все по-голяма популярност се полза дизайн на опаковки с прозорци. Така купувачът вижда съдържанието и може да се увери в качеството на продукта.

 Винтидж

Дизайнът в стил „винтидж“ остава популярен вече доста години. Той връща потребителите от по-възрастното поколение в дните на тяхната младост. Младите хора също получава възможност да се докоснат до друго време, епоха.

 Натуралност

натуралностЕдна от основните тенденции на 21-ви век – здравословен начин на живот. Хората избират продукти, които не съдържат вредни добавки и консерванти. Това е отразено и в дизайна на опаковката. За да се подчертае натуралността на продукта се ползват за опаковките сдържани, изчистени, естествени цветове.

 Преносимост

Темпът на живот на съвременните хора се ускори. По-голямата част от времето си те прекарват на работното място или навън, а не у дома. Ето защо нараства нуждата от опаковки с по-малки формати, за да могат продуктите да се пренасят.

За да се разработи продаващ дизайн на опаковка трябва да се вземат предвид индивидуалните особености на самите продукти. Дизайнът на опаковката е в състояние да направи продукта специален и неповторим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *