Дизайн на онлайн магазини

5 съвета за дизайна на онлайн магазини

Всички елементи, започвайки от изображенията до правилното разположените на бутоните CTA (Call to Action), влияят върху решението на посетителя да направи покупка от сайта. По-долу ще намерите съвети, които ще помогнат да привличате и задържате клиенти.

1. Използвайте професионални снимки (изображения)

използвайте професионални снимкиКачествени изображения на продукта са чудесна възможност за привличане на потенциални клиенти. Те увеличават продажбите и помагат за разпространението на информация в социалните мрежи. Инвестирайте средства в качествени снимки на продуктите. Публиката трябва да види продуктите, които предлагате, в най-добрата светлина. Помислете за динамични елементи и витрина с помощта на галерии или на слайдер. Създайте и поставете на началната страница на сайта фото галерия с атрактивни професионални изображения.

2. Водете клиента към покупка

водете клиента към покупкаДизайнът на сайта трябва да води потенциалния купувач към покупка. Използвайте линкване на страници и елементи на сайта, за да управлявате конверсиите. Използвайте интерактивни елементи, текстове и бутони. Осигурете колкото е възможно повече възможности за посетителите да преминат към кошницата или конкретен продукт от всяко място на сайта. Създайте отличаващ се дизайн (оформление) на връзките и CTA бутоните. Добавете блокове „подобни“ и „видяно“ на страницата на продукта.

3. Опростете алгоритъма за покупки

опростете алгоритъма за покупкиВажно е да запомните, че най-добрите сайтове за електронна търговия работят усилено, за да е прост и разбираем онлайн магазинът за потребителите си, така че те да могат лесно да купуват стоки.

При създаването и управлението на вашия сайт, разгледайте следните варианти на графичен дизайн:

  • Няколко бутона „Добави в количката“ или подобни опции за всеки продукт;
  • Промяна на състоянието на кошницата, когато се добавя елемент и бутон за бърза поръчка;
  • Връзки към количката в навигацията на всяка страница;
  • Ярки цветове и разбираеми СТА бутони за добавяне на продукти в кошницата за плащане.

4. Съсредоточете се върху навигацията

съсредоточете се върху навигациятаУспешните онлайн магазини използват няколко нива на навигация. Клиентът на интернет магазинът може да се движи в различни посоки, а навигацията трябва да му служи като ръководство във всеки един момент, за да намери това, което иска. Не усложнявайте главното меню. Ако сте принудени да използват повече от шест страници, използвайте падащо меню и вътрешни страници.

5. Яснота и структура

яснота и структураМислете за посещенията на добре структурирания онлайн магазин като за екскурзия в луксозен бутик. Ако магазинът е разбираем и структуриран, клиентите ще чувстват положителна връзка с марката. Хаотичният дизайн може да изплаши клиента и той да не извърши покупка.

Изчистен и елегантен дизайн – това са съвременните тенденции, които ще формират положително мнение за сайта. При създаването на дизайн използвайте модулни мрежи, свободно пространство, проста типография. Тези техники ще ви помогнат да разграничите вашия продукт и марка в очите на клиента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *