5 съвета при създаването на лого

5 полезни съвета при създаването на лого

Дизайнът на лого е един от най-важните елементи на марката. Логото разрушава всички бариери и при правилен дизайн въплъщава цялата идея на бизнеса. Грамотният дизайн също така е точката на контакт с клиентите и помага за различаване на бизнеса, марката сред изобилието на пазара. Следващите няколко съвета ще помoгнат за създаване на класно и запомнящо се лого.

Не се спирайте на първия вариант на логото

Сред най-често срещаните проблеми е, че дизайнерите твърде зациклят на първата идея. Мозъчната атака по време на развитието на идеите е основна в дизайна на лого. Когато мислите нови идеи, попитайте себе си, колко големи могат да бъдат промените. Ако бизнесът се подготвя за кардинална промяна, тогава е време за абсолютно ново лого, което ще сигнализира за новата стъпка на компанията. Но ако бизнесът, фирмата просто иска да се „освежи“, тогава логото изисква малки промени. Винаги проверявайте дали вашите дизайнерски решения са в синхрон с бизнес стратегията и визията на компанията.

предишния стил и новите идеи

Опознайте аудиторията

На първо място дизайнът е създаден за потребителите. Трябва да помните, че вие не сте клиент. И вашият клиент също не е клиент на своята компания, фирма. Вие създавате дизайна, всъщност, не за клиента, а за крайните потребители, хората, които всеки ден ще ползват даден продукт или услуга с това лого. Вашата основна цел се състои в това да съберете в едно представата на клиента и нуждите на потребителите. Клиентът трябва да бъде доволен от визуалния израз на бизнеса му, но именно удовлетворените потребители ще бъдат знак, че сте си свършили добре работата.

Постоянна комуникация с клиента

Комуникацията е нещо важно в процеса на проектиране. За много клиенти при поръчка на ново лого идеите, мислите и стратегията са напълно нови преживявания. Именно ваша работа е комуникацията с клиента. Той трябва да покаже, че е част от процеса. Това не означава, че трябва да превърнете клиента в дизайнер, а че трябва да му помогнете да разбере и оцени значението на дадения процес. Запознайте се с културата на неговата дейност, проучете конкурентите му и позицията на пазара, потребителските нужди и очаквания. Разбирането на тези неща е жизнено важно в създаването на логото, което се явява отражение на бизнеса.

Предишния стил и новите идеи

При важността на новите идеи не трябва да забравяте и идеята за самия бизнес. Много е трудно да се абстрахирате от вече измисленото и да започнете от бял лист. Клиентът винаги ще иска да запази елементи от предишното лого, особено тези аспекти на идентичността, които са известни и признати. В допълнение трябва да се създадат такива елементи, които ще надградят вече съществуващия стил на марката.

Нищо излишно

Google ни показва, че всичко, което е необходимо за подобряване на логото е изчистване на съществуващите елементи и оставане само на основната идея. Дизайнът на ново лого може да доведе до желание да се каже твърде много и всичко това да се побере в дизайна. Вместо това, изберете една основна идея и се опитайте да я изразите максимално добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *