Интересни стилове лого

Рядко може да се срещне лого, отнасящо се към някой специфичен стил. Обикновено всяко лого е „изобретение“, състоящо се от комбинация и наслоявания на различни художествени стилове.

Табелки, винетки

Ключов елемент се явява орнамента и можем да ги отделим в отделен стил – абстрактно лого. Такива лога предполагат индивидуален подход, елитарност.

Табелки-винетки

Точки

Точката е един от най-простите геометрични елементи. Композицията е съставена от множество различни точки на еднакви или различни едно от друго разстояния в някаква математическа последователност. Може да създавате сложни и интересни композиции. Дори и простите форми, създадени чрез точки, придобиват нов, оригинален вид.

Точки

Капка

Формата на капката често се разиграва в различни вариации. Това е математически красива и запомняща се форма, която е винаги актуална. С помощта на капки се предават естествеността, плавността, течна основа.

Капка

Кубизъм

Този художествен стил е с произход началото на ХХ-ти век и все още се използва от графичните дизайнери за придаване на лаконичен, геометричен вид. Обектите са разделени на геометрични примитиви.

Кубизъм

Проста геометрия

Използват се прости форми, несложни геометрични композиции. Тази техника често се използва в лаконични, минималистични корпоративни знаци. Лаконичността придава практичност и сериозност. „Нищо излишно“ – казват сякаш тези форми.

Проста геометрия

Първообрази на животинския свят

Знаците, използващи образ на животно са едни от най-често срещаните. Лого в такъв стил носи в себе си специфичните качества на изобразеното животно.

Първообрази на животинския свят

Младежки стил

Лога с модерни, съвременни образи. Това са активни композиции, понякога построени върху образи от миналото. Лога в младежки стил подсказват за безкрайните възможности за младите и активни хора.

Младежки стил

Спираловидност

Спиралата е сред най-естествените природни форми. Тази форма често се среща в растителния и животинския свят. Дизайнерите отдавна и често използват този стил при логата.

Спираловидност

Растения, зелен свят

Такива лога налагат образи за нещо естествено, здравословно, натурално, растящо, живо. Използват се листа, цветя, увиващи се и прави стъбла. Лого с „Растителна тематика“ не трябва непременно да бъде символ на аграрни или други предприятия, ангажирани в производството и отглеждането на растителни форми на живот. Това е образ на нещо живо, натурално и ценно.

Растения

Човешки образ

Лога с образ на хора предизвикват у нас приятелска настройка. Знаци, съдържащи елементи на човешкото тяло: нос, уста, очи, уши, коса, тяло и крака очовечват логото. Знакът сякаш оживява, притежавайки човешки черти.

Човешки образ

Решения със сенки

Сенките са добре застъпени в творческата дейност. Логата не са изключение. Знаците придобиват почти реални форми, когато имат сянка. Създава се илюзия за пространство. Много често сянката в логата носи свой, отделен, вторичен смисъл, допълващ и утвърждаващ основния.

Решения със сенки

 

втора част

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *