Тенденции в дизайна на опаковки-част1

Основни тенденции в дизайна на опаковки за 2019 година – част 1

През 2019 г. се очаква активното развитие на миналогодишните тенденции в дизайна на опаковката. Все по-често в магазините и в рекламата ще видим минимализъм, ретро, еко и мултифункционалност. Ще направя преглед на основните тенденции чрез примери на съществуващи опаковки.

Простота, изчистеност

простота-изчистеност

Колкото по-простичко, толкова по-добре! С всяка изминала година опаковките дори и на най-известните марки стават все по-опростени, минималистични и както се оказва – тази тенденция не бърза да изчезва. Да, и какво мога да кажа след като основната тенденция във всички сфери на ежедневието и творчеството е простотата.

Добър пример е кафенето „Bandido“, което е разработило минималистичен дизайн в бандитски стил. Тук се използват само два цвята – бял и черен, а основният елемент е буквата „В“, която действа едновременно като лого и декоративен елемент – маската на бандит.

Всеки елемент от дизайна е оформен в един стил. На снимката по-горе виждаме картичка, където маркер за изпита чаша кафе се бележи като барабана на пистолет, а зърната кафе влизат в ролята на куршуми. По този начин кафенето създава лесно и достъпно за потребителите послание.

Нестандартни, нетрадиционни опаковки

Все по-често може да забележите как производителите се опитват да изненадат своите потенциални клиенти за сметка на оригиналната опаковка. Ако по-рано често се прилагаше цветност и яркост, а сега са по-ценени едновременно съчетаването на опазване на околната среда, мултифункционалност едновременно с необичаен, привлекателен дизайн. Популярни материали могат да се нарекат хартия, картон, плат, материал за вторично използване и дори корк.

За пример – опаковка за играчки, направена изцяло от картон за вторично използване.

нетрадиционни
Много лесна за изпълнение, практична и оригинална опаковка за лук.
нестандартни

Ето и по-малко практичен вариант, без дръжки, но също е направен от картон, който може да се отнесе към бързо разграждащите се опаковъчни материали. За сметка на това, с фигуралното изрязване продуктът изглежда привлекателно и купувачът има възможност за оценка на състоянието на продукта.

нетрадиционни-2

Ярки цветове

Ярките, необичайните, а понякога дори отровните комбинации, все още са актуални в бранд-дизайна на опаковки. Често можете да забележите също холографски цветове и металик под формата на малки включвания, както и такива, които обхващат цялата площ на опаковката.

ярки цветове

Поръчайте дизайн на опаковка и вие ще бъдете най-добрите на един и същи рафт с конкурентите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *