Уникален дизайн на сайта

Уникален дизайн на сайта

Уникален дизайн на сайт можете да срещнете да се нарича още дизайнерски или ексклузивен. Такъв сайт е изцяло авторска работа. Дизайн, форма, размери, структура, елементи – всичко е съставено от нулата и според специфичните нужди на клиента. Създава се дизайнерски макет, който е уникален по рода си. Това означава, че в огромните необятни пространства на Интернет няма да намерите абсолютно същия сайт.

Кодът на сайта също се пише от нула. Той трябва да е прост и разбираем за редактиране, а това означава да не е трудно да се променя или добавя някакъв елемент на сайта. И след като сайтът се пусне, собственикът да има възможност за редактиране и добавяне на необходимите материали.

кодът на сайтаЯсно е, че цената на такъв сайт е по-висока и се прави по-дълго. Но тогава Кой поръчва и защо сайтове с уникален дизайн? Какъв е смисълът да поръчате уникалност, ако има по-евтина алтернатива? Нека разберем.

Предимства на уникалния дизайн

Отличавай се!

В ерата на конкуренцията всяка функция, особеност ще бъде конкурентно предимство за бизнеса. Затова индивидуалните, уникални дизайн на лого, иконки, шрифтове, надписи винаги са се радвали и ще се радват на търсене. Ако сайтът ви трябва временно, „да опитате“, то и шаблонен дизайн ще ви свърши работа.

Ако работите в дългосрочен план, имайте предвид следното – уникалността формира вашия бранд.

Удобство и функционалност!

Искате ли посетителите на сайта ви да се чувстват комфортно и с лекота да се ориентират? Уникален дизайн на сайта позволява да разположите вашата информация точно както ви е нужно. Когато е пригоден точно към вашите нужди, този сайт няма да предизвика отхвърляне.

Впечатление!

Няма да имате втори шанс да направите първо впечатление.
Коко Шанел

Дизайнът на сайта създава у посетителя впечатление. И да направите първо впечатление е изключително важно. Запомнете – ако сайтът е онлайн магазин и не предизвиква веднага доверие, се създава впечатлението, че даден сайт е направен набързо и е измамен. Бихте ли купили нещо? Сигурен съм, че не.

Представете си как един обикновен потребител търси? Човекът въвежда, например, „графичен дизайнер“ и му се отварят един куп сайтове, започва да преглежда бегло. Част от сайтовете веднага затваря по някаква причина. Например:

 • сайтът зарежда бавно – не чакаме, затваряме;
 • изглежда ужасно – как да си поръчате (затваряме);
 • всичко е твърде красиво – всичко шава, движи се, но не е ясно къде да натиснете, за да се запознаете с цените, портфолио, контакти и т.н. (кликваме на x)
 • класически шаблонен сайт – примитивен, изглежда остарял, защо ли не се актуализира? Какво не е наред с тази фирма, може вече да не е на пазара, а сайтът просто да е останал да виси… (затваряме)

В крайна сметка човек оставя се спира само на 1-3 сайта за по-подробно запознаване с услуги, цени и др.

Надявам се няма нужда да обяснявам колко е важно да се остане в тази „тройка“.

Статус!

Кой е по-авторитетен и солиден? Вие или вашият конкурент? Стойността на вашият сайт дава да се разбере от вашите потенциални партньори и клиенти, че вие сте по-амбициозни, по-надеждни, стабилни.

Реклама!

Разходите за реклама на стандартен сайт са в пъти по-високи, отколкото на уникален. Оказва се, че при един и същ бюджет за реклама, степента на отпадане при стандартен, шаблонен сайт е по-голяма. Реализация на поръчки има в по-висока степен при сайт с уникален дизайн. А това означава, че бюджетът при шаблонен сайт ще се изразходва по-бързо и с по-малък резултат.

Естествено придвижване в класирането на търсачките!

Да не забравяме и за естественото SEO. Уникалните сайтове в пъти по-бързо се изкачват в класирането. А това означава, че и посещаемостта на уникалния сайт при равни други условия ще бъде по-висока.

Нека обобщим…

Уникален сайт

плюсПлюсове:

 • Разпознаваемост на марката
 • Положително първо впечатление на потенциален клиент/партньор
 • Сайт, напълно отговарящ на очакванията ви
 • Сайтът изпълнява поставените задачи
 • Скъпият сайт ви позволява да повишите цената на продуктите или услугите си
 • По-висока конверсия
 • Цената за реклама е по-ниска
 • Естественото класиране е по-бързо

минусМинуси:

 • Дълго време за изработка
 • Скъпо

Чрез тази статия не се опитвам да ви изкуша на страната на уникалността. Може би това не ви е нужно. Или към този момент не ви е нужно.

Шаблонен и уникален дизайн са просто различни и са създадени за различни цели.

 • Ако имате нужда от уеб сайт бързо и не много скъпо.
 • Ако имате нужда от сайт да „пробвате“ или имате временен бизнес.
 • Ако не ви е важно и няма значение за бизнеса ви как ще изглежда, какво възнамерявате да правите с него по-нататък… Означава, че ще е по-добре да се направи уеб сайт на базата на шаблон.

уникален сайт

Ако се нуждаете от уеб дизайн на стилен, надежден и работещ уеб сайт, който ще отговаря на изискванията ви, очаквам ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *