дизайн на рекламен банер

Как дизайнът на банер се отразява на популярността на фирмата, компанията?

За да расте всяка компания се нуждае от реклама. В днешно време има огромен брой възможности за популяризиране на продукти и услуги като всеки избира това, което му е по джоба. Помислете за привличане на вниманието на потенциални клиенти с помощта на банери.

Защо банери?

Банерите могат да бъдат печатни и уеб банери. Ще обърна внимание на уеб банерите. Основната причина е, че голяма част от потенциалните клиенти прекарват времето си в мрежата.

Ако сте решили да включите банери във вашата рекламна стратегия, е време да се замислите за дизайна на банера. Има няколко фактора, които играят важна роля в създаването на уникални и привличащи вниманието банери. В същото време трябва да се внимава дизайнът да не дразни потребителите със своето оформление.

Съдържанието на банера трябва да привлече потенциални клиенти и да предизвика у тях желание за посещение на вашия сайт. С помощта на Flash анимации можете да направите своя банер по-впечатляващ. Дори и с помощта на шаблон можете да създадете банер, който ще доведе нови клиенти.

Защо банери?

Ето някои основни правила как трябва да изглежда вашият банер:

Простота

Най-успешните банери веднага привличат вниманието на посетителите. Те трябва да бъдат прости и да не са претрупани с различни елементи. Изберете приятни за окото цветове и кратка информация.

Съдържание

Агресивната реклама не винаги работи. Използвайте по-мек подход и персонално обръщение към определена аудитория, интересуваща се от вашите продукти или услуги.

Графика и изображения

Графиките и изображенията са основните компоненти, които повишават стойността на дизайн на банер. Вместо да използвате изображения, по-добре помислете за графичен дизайн на банер. В комбинация с логото на марката или компанията, резултатът ще е отличен.

Оформление на банер

Използвайте определена цветова гама, формат или други форми на персонализация, особено ако планирате да рекламирате вашата фирма дълго време. Използването на различни изображения може да обърка потребителя и да предизвика недоразумение.

Включете призив за действие

Не е задължително да се използват класическите „Кликни тук“, „Научете повече“ и други подобни. Измислете други мотивиращи надписи.

Flash анимация

Ако възнамерявате да използвате Flash анимации, не прекалявайте. Често няма нужда от 3D графики или прекалено много анимация. Вашият банер ще изглеждат по-добре с проста анимация.

Минимизирайте времето за зареждане

Никога не използвайте банер, който дълго време зарежда. По възможност направете най-малък размер на файла, запазвайки качеството. Примерно 40 Kb е лимитът за статични банери, при анимираните също трябва да се придържате към минимален размер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *