Създаване на визитки

Ключови аспекти в дизайна на визитни картички

Визитките съдържат бизнес информация за фирма или частно лице. Визитните картички се разменят за удобство, спестяване на време и по-добро запомняне, по време на официалните събирания, срещи и други ситуации, в които може да се наложи представяне. Обикновено визитката включва име на собственика, името на компанията (фирмата), към която той принадлежи (обикновено с логото) и информация за контакт: адрес, телефонни номера, факс номер, адрес на електронна поща и уеб сайт. Традиционно повечето визитки са с бял цвят с черен текст. Днес професионалната визитка може да съдържа един или повече елементи на визуално оформление.

Следните съвети ще помогнат при разработването на дизайна на визитни картички:

Изберете най-подходящата основа за вашите визитни картички.

Няма да ви приемат сериозно, ако представите марката на вашата фирма на визитни картички, отпечатани на тънка хартия. Хартията, използвана като основа, е показател за качеството и престижа на вашата фирма. Добре е да влагате толкова усилия в избора и създаването на визитка, колкото при избора на костюм за работа.

Обозначете името

Направете вашето име или това на фирмата най-отличаващата се част от визитната картичка. Във връзка с това, че визитката е напомняне за дейността ви, то ако вашето име или това на компанията, са основният акцент, ще ви запомнят много бързо.

използвайте изображения

Използвайте изображения

Използването на изображения на визитната картичка, ще я направи по-запомняща се. Запознанства се случват всеки ден, така че наличието на визуален елемент ще ви помогне да предадете същността на вашата дейност и да се създадете по-траен образ в паметта. Можете да използвате ваша снимка, направена от професионален фотограф. Най-важното – използвайте изображението и за останалата част от рекламните материали, за да се обозначи вашата индивидуалност.

Използвайте слоган

Ясен, добре написан слоган ще помогне на хората да ви запомнят. В комбинация с професионален дизайн на визитните картички, хората ще се по-заинтригувани как да се свържат с вас. Изберете запомняща се фраза, която предава същността на вашата дейност. Въпреки това, не трябва да се използва професионален жаргон, който малко хора ще разберат.

Изберете начините за контакт

Вашите клиенти трябва да знаят повече от мобилен номер или адрес за електронна поща. Номер на факс или профил в социалните мрежи може да се окаже по-удобен вариант. Не забравяйте да посочите уеб адреса на сайта на фирмата.

начините за контакт

Помислете за обратната страна на визитката

Повечето хора предпочитат да пишат бележки на обратната страна на визитките. Погрижете се тя да е матова.

Все още не се знаете какъв дизайн на визитка искате? Мога да ви помогна с дизайна, свържете се с мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *